• 1.jpg
  • 4.jpg
  • 3.jpg
  • 2.jpg

Laboratorium


OBS!

Vi tilbyr IKKE fremkalling lengre. Ta kontakt med www.super8.nl (Frank Bruinsma) for fremkalling av alle filmtyper. 


Våre laboratorium tjenester:

Filmtek tilbyr en rekke labtjenester for det profesjonelle markedet. Vi har som eneste virksomhet i Norden en profesjonell filmrensemaskin for 8mm, 16mm og 35mm film samt komplette klippebord for klargjøring og manuell håndtering av film.

 

 
  

  

 

 

Lipsner Smith Excel 1100

Rensing av film

Vi besitter spesiell kompetanse og utstyr for rensing av film. Som eneste virksomhet i Norden har vi en profesjonell filmrensemaskin for Dobbel 8mm, Super8/Single-8, 16mm og 35mm film. I tillegg tilbyr vi håndrens for filmer som krever det. Ta kontakt for mer informasjon og priser.

Filmrensemaskinen er en Lipsner Smith Excel 1100 som benytter 6 particle transfer rollers (PTR) for å ta bort løst støv samt 8 buffere hvorav 4 er fuktet med rensevæske for rensing. I tillegg har maskinen et tørkekammer.

For å få et best mulig resultat av digitaliseringen er det meget viktig at filmene er rene. Dette gjøres best ved å kjøre filmene i denne rensemaskinen.

Identifisering og inspeksjon av film

I forbindelse med større eller mindre filmsamlinger er det ofte et problem med at man ikke kjenner til innholdet på filmene. Noen filmer har også skader som må inspiseres eller man har flere kopier og ønsker å finne frem til den beste kopien - eller orginalen. Her kan vi hjelpe. Ved hjelp av lab'en, scannerene og våre fagfolk kan vi identifisere, samle meta data og inspisere alle filmtyper.
 

Skjøting og reparasjon av film

Vi har flere klippebord for film og kan reparere brudd eller skader på filmruller slik at filmen skal kunne digitaliseres best mulig.

Vi har skjøteutstyr for 8mm, Super8/Single-8, 9.5mm, 16mm og 35mm.